En blåsorm i sovrummet

Hur lätt är det att sova när man hör en sådan här med ojämna mellanrum?

Hur lätt är det att sova när man hör en sådan här?

Vet ni hur en sådan här låter? Nähä, då kan ni lyssna på en här. Och ni lär bli varse om vilket OERHÖRT irriterande ljud det är.

Partytutan, flärp eller blåsorm som den  kallas låter titt som tätt hemma hos oss.

Kan det bero på att vi har tagit på oss kalasbyxorna, plockat fram fulölen och satt på Svenska Tokhits 2?

Nej, hos oss räcker det med att det blåser. Våra gamla sovrumsfönster är tydligen inte så täta och när vinden pressas mot klisterremsorna på innanfönstren uppstår ett ljud. TUUUUT! Men det måste blåsa rejält. Minst 18-20 sekundmeter.

Jag håller tummarna för en stormfri vinter.

 

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, inomhus. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s