Sticklingar

Jag köpte Mårbackapelargoner, tulpanpelargoner och några zonalsorter. Det blev också några petunior.

Mina sticklingsinköp blev ännu dyrare eftersom jag fick köpa nya krukor. I vintras rasade nämligen bordet med ALLA lerkrukor jag äger. Inte en enda klarade sig. Suck!

Jag hade en övervintrad Mårbacka som såg anskrämlig ut. Den tokbeskar jag. Ska bli spännande att se om det här funkar.

Jag har en övervintrad Mårbacka som såg anskrämlig ut. Den amputerade jag. Det ska bli spännande att se om den hårda beskärningen funkar.

När vi bodde i stan hade vi gott om utrymme för förodlingar inomhus. Men inte nu längre.

Så när jag såg att trädgårdshandeln, som ligger alldeles för nära jobbet, annonserade att de fått in sticklingar gick jag dit för att ta en titt.

Jag hade tydligen tagit på mig spenderarbyxorna eftersom jag kom tillbaka med 15 små plantor. Fem mårbacka-, två tulpan-, och tre zonalpelargoner. Utöver det blev det fem petunior. Tur att vi helgen innan hade fixat fönsterbrädor.

Men jag har inte kunnat låta bli att fröså. Kollega Karin gav mig en påse lavendel. Tack!

Jag fyllde en odlingslåda med såjord och petade ner fröna. Nu är det bara att vänta och se. Att fröså perenner är något jag aldrig lyckats med men Karin fick jättefina lavendelplantor förra året. Jag litar på henne och förväntar mig ett överdåd av lavendelplantor om någon månad.

Christina

På förpackningen stod följande; om groning inte inträffat inom en månad placeras sådden i kylen eller utomhus". Jag går ut hårt och ställer ut den direkt.

På fröpåsen står följande; ”om groning inte inträffat inom en månad placeras sådden i kylen eller utomhus”. Jag går ut hårt och ställer ut den direkt. Eller så beror det på att jag inte har någon plats inne.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, inomhus och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sticklingar

 1. Karin skriver:

  Ojojoj! Nu hoppas jag verkligen att lavendeln tar sig. Annars får du sticklingar från mina plantor i vår. Lycka till nu! /Din kollega Karin

  • Christina skriver:

   Om du till våren ser någon smyga omkring i din trädgård är det förmodligen jag som pallar lavendel av dig. 😉

 2. Cecilia af Jochnick skriver:

  Vet inte ens om jag tänker försöka…. lägger i regel ner både pengar och jobb och så kommer de aldrig i jorden ändå, undrar hur man gör för att orka gå i mål…

  • Christina skriver:

   Hoppet är det sista som överger en. Och frön är betydligt billigare än färdiga plantor, så då gör det inte så mycket om man misslyckas. Annars är plastblommor fina. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s