Jag bygger ut!

Med reglar på 145x45 millimeter gjorde jag en låda med måtten 2x1 meter. För att stabilisera den tillverkade jag sättpinnar som skruvades fast i hörnen.

Med reglar på 145×45 millimeter gjorde jag en låda med måtten 2×1 meter. För att stabilisera den tillverkade jag sättpinnar som skruvades fast i hörnen.

När lådan var urgrävd lade jag i tidningspapper som jag sen vattnade. Milou är som vanligt till stor hjälp.

När lådan var urgrävd lade jag i tidningspapper som jag sen vattnade. Milou är som vanligt till stor hjälp.

Nej, jag bygger inte ut huset, även om det hade varit mest logiskt. Däremot har odlingsytan blivit större.

Största anledningen till det beror på att jag har svårt att hejda mig när jag går in i en trädgårdshandel. Potatis, majrova, spenat, trädgårdsportlak – allt åker ner i shoppingvagnen trots att de inte ingår i  planeringen.

Som tur var hade vi regelvirke över från golvrenoveringen som räckte till att bygga en ny odlingslåda. Och i den kommer jag att sätta potatisen Red Duke of York. En sort som gör återkomst på Berget. Vi odlade den första året – sen försvann den från butikerna. Men så i mars hittade jag knölarna på nätet – hos Larsviken.

Jag skakade ur all jord ur grästuvorna och la tillbaka det. Därefter tillförde jag jord från komposten och hästskit som jag fått från grannen.

Jag skakade ur all jord ur grästuvorna och la tillbaka det. Därefter tillförde jag mer jord från komposten och hästskit som jag fått av grannen.

Majrovan är jag mer osäker på. Vet inte varför jag köpte den eftersom jag inte har en aning om vad den används till. Jo, att man ska äta den fattar jag. Men hur? Steka, grilla, gratinera eller äta som den är? Hur gör ni?

Planen är att göra två lådor till. Men jag får se vad jag hinner (läs orkar) med i år. Bygga lådor är roligt, men att gräva i  mark som består av sten och rötter – det gör mig på synnerligt dåligt humör.

Christina

Vad gjorde ni på årets hittills varmaste dag? Jag bråkade med både stenar och rötter när jag försökte gräva bort grässvålen i den nya odlingslådan. Svettigt!

På årets varmaste dag grävde jag bort grässvålen i den nya odlingslådan. En svettigt evenemang.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jag bygger ut!

 1. Odd skriver:

  Bra jobbat. Hinner du få jordkällaren klar till skörden ?
  (OBS: jag skojar ….skojar…skojar)
  😉

  • Christina skriver:

   Haha, nä, jordkällaren är ett monsterprojekt som ligger rätt långt ner på priolistan. Får satsa på att äta upp det mesta av skörden alternativt lägga det i frysen. 🙂

 2. Camilla i Norge skriver:

  Det er alltid gøy å utvide med flere kasser. Og det er gøy å prøve noe nytt. Majrova (nepe på norsk) bruker vi til mos (gjerne sammen med gulrot og potet) eller som en del av grønnsakene i en suppe. De smaker litt mer enn mange andre rotgrønnsaker. Kanskje litt ”pepprig” som milde reddiker. Veldig god og gull verdt som variasjon i matlagingen. Jeg skal også legge til noen flere kasser i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s