
Jag förgrodde rödlök i pluggbox och vilka rötter de har fått! Nu har de planterats i landet med en skyddsduk över.

”HAR DU REDAN SATT UT PELARGONERNA?”, skrek kollegorna Karin och Simon, till mig förra veckan. De tyckte tydligen att det var för tidigt. Förlåt då, men jag har faktiskt avhärdat dem och skulle det smälla till och bli kallt får jag lägga över en bit fiberduk. Nöjda?
27 april satte jag de första potatisarna och i samma odlingslåda sådde jag gul lupin samt lin. 2 maj var det dags att peta ner rädisor, sallat och majrova. Nu spirar och gror det både här och där. Kul!
Men i samband med att odlingssäsongen börjat kommer kraven på bevattning. I vintras, när det var som kallast, frös utekranen sönder. Hittills har vädergudarna varit på min sida. Det har regnat lagom mycket så jag har inte behövt vattna på två veckor. Puh!
Såklart ska vi fixa kranen, men än så länge är det ingen panik.
Det som står på kö att planteras ut framöver är purjolök, indankrasse, bondbönor. Dessutom ska jag sätta upp en ny spaljé där störbönor, bondbönor samt luktärter ska klättra.
Christina

Längst upp till vänster: så här ser en grodd av gul lupin ut, lite som en konstig mussla.
Längst upp till höger: Något man alltid kan lita på är lin, den gror alltid, oavsett jordkvalité, det är i alla fall min erfarenhet.
Nere till vänster: Här tittar rädisan fram, sju dagar efter sådd.
Och slutligen, rabarbern, den växer i en rasande takt. Men en planta är för lite, jag får nog skaffa fler i år.
Så langt nord som vi bor må jeg enda vente med å så noe ute, men snart… Da kommer jeg også i gang. Utekranen vår virker heller ikke, så jeg har satt to tønner i hagen under nedløpet. Da kan jeg bare dyppe hele kanna og vanne i vei.
Jag har också en tunna där regnvatten ska samlas, men det läcker som ett såll. 🙂
Som tur är har jag den gamla brunnen att hämta vatten från.