Det gror och spirar

Jag förgrodde rödlök i pluggbox och vilka rötter de utvecklat! Nu har de planterats i landet med en skyddsduk över.

Jag förgrodde rödlök i pluggbox och vilka rötter de har fått! Nu har de planterats i landet med en skyddsduk över.

HAR DU REDAN SATT UT PELARGONERNA?, skrek mina kollegorna Karin och Simon, till mig. De tyckte att det var tidigt. Förlåt då, men jag har fakiskt avhärdat dem och skulle det smälla till och bli kallt får jag lägga över en bit fiberduk.

”HAR DU REDAN SATT UT PELARGONERNA?”, skrek kollegorna Karin och Simon, till mig förra veckan. De tyckte tydligen att det var för tidigt. Förlåt då, men jag har faktiskt avhärdat dem och skulle det smälla till och bli kallt får jag lägga över en bit fiberduk. Nöjda?

27 april satte jag de första potatisarna och i samma odlingslåda sådde jag gul lupin samt lin. 2 maj var det dags att peta ner rädisor, sallat och majrova. Nu spirar och gror det både här och där. Kul!

Men i samband med att odlingssäsongen börjat kommer kraven på bevattning. I vintras, när det var som kallast, frös utekranen sönder. Hittills har vädergudarna varit på min sida. Det har regnat lagom mycket så jag har inte behövt vattna på två veckor. Puh!
Såklart ska vi fixa kranen, men än så länge är det ingen panik.

Det som står på kö att planteras ut framöver är purjolök, indankrasse, bondbönor. Dessutom ska jag sätta upp en ny spaljé där störbönor, bondbönor samt luktärter ska klättra.

Christina

Längst upp till vänster: så här ser en grodd av gul lupin ut, lite som en mussla. Längst upp till höger: Något man alltid kan lita på är lin, den gror alltid, oavsett jordkvalité. Nere till vänster: Och här tittar rädisan fram, cirka sju dagar efter jag sådde. Och slutligen, rabarbern, den växer så det knakar. En planta är nog för lite, får nog skaffa fler i år.

Längst upp till vänster: så här ser en grodd av gul lupin ut, lite som en konstig mussla.
Längst upp till höger: Något man alltid kan lita på är lin, den gror alltid, oavsett jordkvalité, det är i alla fall min erfarenhet.
Nere till vänster: Här tittar rädisan fram, sju dagar efter sådd.
Och slutligen, rabarbern, den växer i en rasande takt. Men en planta är för lite, jag får nog skaffa fler i år.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det gror och spirar

 1. Camilla i Norge skriver:

  Så langt nord som vi bor må jeg enda vente med å så noe ute, men snart… Da kommer jeg også i gang. Utekranen vår virker heller ikke, så jeg har satt to tønner i hagen under nedløpet. Da kan jeg bare dyppe hele kanna og vanne i vei.

  • Christina skriver:

   Jag har också en tunna där regnvatten ska samlas, men det läcker som ett såll. 🙂
   Som tur är har jag den gamla brunnen att hämta vatten från.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s