Ryssen kommer!

Mysko fröer till ett ganska högt pris. Om de gror i den värmländskan myllan återstår att se.

Mysko ryska fröer till ett högt pris. Om de gror i den värmländskan myllan återstår att se.

Alla som kört på E 18 mot Oslo har väl sett det gula caféet på höger sida strax efter Knöstad. Trots att vi har åkt förbi oräkneliga gånger har vi aldrig stannat. Men så förra helgen, när vi var på väg till vänner i Norge, var caféet öppet. Vi stannade till, inte för att  fika, utan för att kolla in den intilliggande trädgårdsbutiken. Av någon anledning säljer de ryska fröer. Många är vanliga grönsaker och blommor men de har även en avdelning som de kallar “russian size”. Det betyder megastort! Om fröerna kommer från Tjernobyl låter jag vara osagt, men de är i alla fall inte självlysande.

Jag har egentligen köpstopp när det kommer till fröpåsar, men jag kunde inte motstå att inhandla några ändå. Jag ser det som en kul grej, kommer växterna bli så stora som påsarna påstår? Ingen aning, men jag har i alla fall sått morötter och tagetes. Morötterna ska enligt utsago bli 30 centimeter långa och väga upp till ett kilo. Undrar hur många år det tar?

до свидания
Do svidaniya!
På återseende!

Christina

Låt mig presentera - en terrakotte! Den här hittade vi också i butiken. Med tre pinnar och kotten i topp blir det ett växtstöd till sockerärterna.  Vänder man kotten upp och ner blir det en pung – men det ser ju bara osmakligt ut.

Låt mig presentera – en terrakotte! Den här hittade vi också i butiken. Med tre pinnar och kotten i topp blir det ett växtstöd till klättrande växter.
Vänder man kotten upp och ner blir det en pung – men det ser ju bara konstigt ut.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s