Gran(dios) fällning

Vet ni hur många kvistar det är på en gran? Inte vi heller.

Vet ni hur många kvistar det är på en gran? Inte vi heller.

Vi hade en topplös gran på tomten. Någon gång i vintras blåste den sista metern av när det stormade som värst. Sen dess har trädet stått och sett konstigt ut. Men inte nu längre!

För i dag kom mina föräldrar på besök. Och när pappa, som är typ doktorand i trädfällning, ändå var här så var det lika bra att använda oss av hans kunskaper. Risken fanns ju att trädet skulle falla över Muminhuset. Men först utfordrade vi dem med kålsoppa. Sen plockade vi fram motorsågen och pappa fick instruera Micke så att granen la sig åt rätt håll.

Som ni ser på videoklippet gick det alldeles utmärkt! När Micke blev varm i kläderna tog han ner ytterligare två träd, en stakkäpp och fyra rabarberblad. Så nu har vi ved – och JÄTTEMYCKET ris. Förhoppningsvis hinner vi elda upp det innan igelkottarna flyttar in.

Rabarberpaj någon?

/Christina

Före: "Var är torpet?" Efter: "Där är torpet!"

Före: ”VAR ÄR TORPET?”
Efter: ”Där är det ju.”

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gran(dios) fällning

 1. MrsUniversum skriver:

  Tjoff sa det så var granen fälld. Skönt att få ljusare och mer in-/utblick.
  Men jag som har lövskog i min närhet skulle vara superglad över grankvistar att täcka rabatterna med inför vintern. Och kanske göra fint på den grav där tidigare ägare ligger och vilar.
  Granar är hårdvaluta här. Jag blir riktigt avundsjuk 🙂

  • Christina skriver:

   Ja, nu blir det mer sol på grönsakerna!
   Jag kan skicka lite ris till dig, vi har hur mycket som helst. Här finns det granar i överflöd. 😉
   Jag vill ha mer lövträd i stället. Det är väl så att det man inte har eftersträvar man. Ungefär som att mörkhåriga vill vara blonda och vice versa. 🙂
   Man är aldrig nöjd, hahaha!

 2. Kurt skriver:

  Det är inte fel att fälla undan lite träd, men man skall också komma ihåg att plantera nya träd. Varför inte plantera frösådda träd t ex fruktträd, de kommer inte nödvändigtvis ge ätbar frukt, men fruktträd är vackra och nyttiga för vilda djur. Och man behöver inte begränsa sig till sin egen tomt, utan kan gärna berika annans mark med lite gerillaodling också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s