
Hur nöjd tror ni att jag är med det här hörnet?
Fördelen med att anlita hantverkare är att man slipper jobba själv. Trodde vi ja!
Häromveckan hade vi en elektriker på besök eftersom vi måste ha fler eluttag, mer utebelysning samt ett element och fläkt i badrummet.

För att inte slå tårna i sockeln snedsågade jag ändarna 30 grader.
Vi pekade och förklarade allt vi ville att han skulle utföra. Men vi fick bakläxa direkt. ”Där finns inga lister” sa han och pekade i taket på övervåningen. ”Eh, njae, just det, vi har inte hunnit” stammade vi fram. Nere i köket – samma visa. ”Här finns ju inga golvsocklar, vad ska jag då spika i?”.
Det vara bara att ställa in våra helgplaner (dvs att göra ingenting) och åka till bygghandeln. Golvsocklarna, hyvlade av Olsätersågen, köpte vi på Wermlands Byggnadsgille. Närproducerat med andra ord.
Medan Micke gjorde hål i väggen och monterade badrumsfläkten spikade jag golvlister i köket. Teamwork när det är som bäst! Dagen efter hjälptes vi åt att sätta upp taklister på övervåningen.
Egentligen borde vi tacka elektrikern. Det är fyra år sedan vi renoverade köket och först nu kom de sista listerna på plats.
Christina

Finn ett fel!
Ok, jag ska hjälpa er; Micke har satt den upp och ner. Tur att ordet passad är detsamma även när den sitter åt fel håll. Nu är den stora frågan hur den ska vara inställd. Ska den gå på lågvarv hela tiden eller ska den vara fuktstyrd?
Gilla detta:
Gilla Laddar in …
Relaterade
Om torpetberget
Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i
Övrigt,
inomhus och märktes
övervåning,
badrum,
bottenvåning,
el,
toalett. Bokmärk
permalänken.
Grattis tille ett mycket bra val utav badrumsfläkt!
Stenbacken betjänas sedan 2 år utav just en sådan.
Jag rekommenderar det driftläget som innebär att den har ett lågt grundflöde/halvfart vid närvarodetektering/fullfart vid fuktökning, dvs utan kallrasspjäll.
På det sättet hålls en mycket sund miljö i badrummet. Varianten med kallrasspjäll och fuktstart ger enl min mening och erfarenhet ett mer fuktigt badrum….
Hej!
Tack för dina tips Patrik! Det vi funderar på, om fläkten går hela tiden, är om det då drar ut värmen i badrummet? Vi kommer att ha ett våtrumselement som går på el. Har ni märkt av något problem med det?
Upplever det ej så…
Ett tips är att ha tilluften i överkant av dörren, då sugs det in varmare luft som ”ändå” skulle ventilerats bort.
Blev kanske lite kort svar förra gången.
Vi har elektrisk golvvärme men upplever ej att fläkten ventilerar ut alla värme.
Grundflödet är väldigt lågt och jag tycker att det känns bra att ha undertryck och ständig ventilation i våtrummet.
Har testat med fuktstyrning och kallrasspjäll men gillar det ej: när fläkten startat och jobbat ner nivån så den stoppar så är det ännu ej torrt och golv,väggar och handdukar håller fortfarande på att torka.
Teamwork er best hver for seg ja.
Haha, ja, så är det ju. Ska man jobba ihop brukar det sluta med att man blir osams. 😉
Glemte helt å kommentere det flotte hjørnet på listene. Så fint klarer aldri jeg å få det, men jeg øver stadig. 🙂
Haha, nej, jag vet inte själv vad som hände. Plötsligt satt listen som en smäck. 🙂