Hello Hampton!

Modellen heter Hampton, men är från Mios Howardserie. Puffen köpte vi på Ikea.

Modellen heter Hampton och är från Mios Howardserie. Soffan ser kanske  inte så stor ut. Men jag kan, med mina 180 centimetrar, ligga raklång i den. Puffen köpte vi på Ikea.

Vi har slutat vistas i kammaren. Sedan vi flyttade vår Ektorpsoffa till övervåningen blev kammaren på bottenvåningen oanvänd. Visst, vi äter middag vid matsalsbordet ibland. Men hur kul är det att sitta på en Äpplet-stol i flera timmar? Man kan få eksmak i baken för mindre.

Det är synd med våra få 55 kvadrameter, att inte använda hela husets yta. Dessutom står husets bästa pjäs i kammaren – kakelugnen. Nu när det börjar bli kallt och mörkt ute vill man gärna ha en möbel att krypa upp i och höra brasan spraka.

Så vi slog slag i saken – för två månader sen. Vill en köpa möbler på Mio är det nämligen lååång väntetid. Sex veckor för att vara exakt. Men som det heter; tålamod är möbelköparens bästa vän och förra veckan plingade det till i telefonen. Soffan hade kommit!

Nu är den på plats och vi slåss om vem som ska få ligga i den. Som en följd av den nya sköna soffan är vi aldrig på övervåningen längre. Vi borde bo i en etta med kokvrå.

Christina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, inomhus och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s