Bredbandsplöjning

Snart blir det bredband på Berget! Vi har varit medlemmar i fiberföreningen i flera år och för drygt en månad sen kom ett team och grävde ner slang vid vår tomtgräns.

Fram till huset ska man nämligen gräva själv, för oss är det en sträcka på 30-40 meter. Vi är stolta ägare till en (1) spade. Så ni hajar vilken tid det skulle ta.

Det började bli bråttom också. Slangen måste ner innan tjälen och allt ska vara förberett när installatörerna kommer och blåser in fiberkabeln.

Den lilla traktorn tog sig smidigt fram i trädgården.

Framtidens fiber grävde vi ner med dåtidens maskiner.

Men vilken tur att det finns folk på bygden som har sånt vi inte har – maskiner! Marie och Jimmy, som vi köpte torpet av, erbjöd sig att hjälpa oss. En enskärig plog skulle kanske funka. Den hade i alla fall fungerat på deras tomt. Så i går var det upp till bevis om skulle gå hos oss.

Det tog fem minuter – sen var det klart. Trots rötter och stenar gick det fint att plöja ett smalt bredbandsdike. Vi fick handgräva lite där plogen ”studsat” till. Sen var det bara att lägga ner slangen och vända tillbaka tuvorna.

Vi trodde att projektet skulle ta en hel helg, men i stället blev det futtiga 1 1/2 timmar.

Det är första gången som något tagit kortare tid än beräknat. Plötsligt händer det!

Christina

Det blev inte någon större åverkan på trädgården efter att vi grävt ner slangen. Det var bara att "vika" ner gräset igen.

Jimmy plöjde som om det vore Plog-SM. En fåra som (g)jord för potatisodling.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bredbandsplöjning

 1. Maria skriver:

  Intressant o rolig blogg!
  Ja jag undrar fortfarande när vi ska lyckas få ngt gjort utan att gångra uppskattad tid med 2 eller 3, i vårt lilla hus! Planerar också att flytta dit permanent så småningom och är med i fiber,vatten,avloppsförening men gissar på ca 4 år till vi kan utbrista ”plötsligt händer det” 🙂

  • Christina skriver:

   Tack! Och kul att du hittat hit. 🙂
   Spännande att ni funderar på att flytta ut, det gjorde ju vi och vi har inte ångrat det en enda sekund.
   För oss tog det sex år innan vi kunde utbrista ”plötsligt händer det!”. Så kämpa på!

 2. Caroline skriver:

  Läckert när gammal teknik bereder väg för den nya 🙂

  Härligt med fiber, det skulle jag också vilja ha.

  Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s