Att prokrastinera

Med några reglar och brädor byggde Micken en låda över vattenledningen.

Med reglar, brädor och isolering byggde Micke en låda över vattenledningen.

Vi har blivit duktiga på att skjuta upp arbetsuppgifter – eller att prokrastinera* om man vill slänga sig med de lärdes latin. Från att ha varit två byggivriga bävrar har vi förvandlats till – sengångare.

Som takbeklädnad valde vi (trumvirvel) silvertejp! Inte så byggnadsvårdsmässigt kanske men lugn! Vi ska åka till en plåtslagare och beställa ett riktigt tak. Det här var en nödlösning eftersom det började störtregna när vi var klara.

Som takbeklädnad valde vi (trumvirvel) silvertejp! Inte så byggnadsvårdsmässigt kanske men lugn! Vi ska åka till en plåtslagare och beställa ett riktigt tak. Det här var en nödlösning eftersom det började störtregna när vi var klara.

Runt jul förra året blev det minus 20 grader och vattnet i vattenledningen från brunnen frös till is. Det tog nästan ett dygn innan vi lyckades tina upp proppen med hjälp av isoleringsmattor, en presenning och en varmluftsfläkt. Under tiden var det back to basic och det alltid fungerade utedasset kom till bruk igen. Att det skulle frysa borde vi ha fattat. Där PEM-slangen lämnar marken är den maximalt exponerad för kyla innan den går in i huset, en dryg meter upp på väggen. En lösning som inte var så konstig när vi installerade vattnet för tre år sedan eftersom det då var ett fritidshus och vi tömde alla ledningar redan i oktober.

“Vi måste isolera röret som hänger på väggen, det är prio ett!”, sa vi i vintras.

Sen blev det vår, följt av en varm sommar och då fryser ju inget vatten. Arbetsuppgiften började blekna i minnet och sen var den borta.

Men helt plötsligt örfilade hösten oss med en iskall hand när vi klev upp en morgon och bilrutorna behövde skrapas.

Eftersom helgerna inte skulle räcka till tog vi två dagar ledigt från våra jobb och då – hände det grejer. Micke drog på sig de nya snickarbyxorna han fick i födelsedagspresent och byggde den isolerade lådan över vattenledningen i en nafs. Vår förhoppning är att spillvärme från huset ska sippra genom ytterväggen och hjälper till att hålla ledningen isfri om värmekabeln inte skulle räcka till när rysskylan anländer. Under tiden tog jag tag i vår “soptipp” på baksidan av huset och fyllde en hel släpvagn med skräp. Dessutom hann vi med att kratta löv, plantera lökar, sätta upp ett fågelbord och klyva veden efter granen vi fällde för en månad sedan..

Nu kan vi återgå till soffhäng – och prokrastinering.

Med lite falufärg (ljusröd såklart) smälter lådan in i väggen. Den behöver dock en strykning till innan färgen täcker ordentligt. Tur att vi har en så mild höst att man fortfarande kan måla.

Med hjälp av falufärg (ljusröd såklart) smälte lådan in i väggen. Den behöver dock en strykning till innan färgen täcker ordentligt. Tur att vi har en så mild höst att man fortfarande kan måla utomhus.

* Prokrastinering enligt Wikipedia (den korta versionen): Prokrastinering innebär vanemässig och kontraproduktiv senareläggning, förhalning eller undvikande av planerade handlingar, beslut och arbetsuppgifter, trots vetskap om att det kan leda till negativa konsekvenser.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Att prokrastinera

 1. Anna Nordström skriver:

  Silvertejp så himla smart! Måste skaffa. Det här är min favoritblogginläggstyp 🙂

  • Christina skriver:

   Silvertejp funkar till allt. Och det som inte funkar kan man lika gärna kasta, hahaha! Kul att du gillade inlägget. 😉

 2. Kurt skriver:

  Äldre typer av vattensutkastare (moderna har självdränerande backventil) kan också frysa sönder, vilket kan leda till vattenläckage.

  • Christina skriver:

   Hej Kurt! Ja, utkastaren som sitter på väggen måste vi fixa, den är inte frostsäker. Antingen byter vi ute den mot en självdränerande eller så sätter vi in en ballofix på insidan. Vi har inte bestämt oss än. Och så var det ju det här med prokrastineringen också… 😉

 3. Camilla i Norge skriver:

  Prokrastinering driver vi med her også i stort omfang… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s