Shopaholic

tradgardssoffalr

Soffan ska stå på baksidan av gästhuset. Här är det både vindstilla och kvällssol – på sommaren. Nu är det inte så sittvänligt, brr! Och nä, jag har inte plockat bort etiketten från auktionsverket. Förlåt.

När det är vinter händer inte mycket på torpet. Alla projekt som ligger i pipeline är uterelaterade. Växthus, grusgång, vedskjul… Allt kräver vårsol, mjuka leder och varm vind i håret.

Men för det skull ligger jag inte på soffan och rotar runt i naveln. Med dator, mobil eller platta följer jag minst fyra auktionssajter slaviskt. Det låter som ett enkelt och billigt sätt att köpa prylar på, men inget kunde vara mer fel. Om man verkligen vill ha ett objekt gäller det att vara väl förberedd, noggrann och ha rätt timing. Lite som hjärnkirurgi eller raketforskning. Mina två senaste inköp är resultatet av sådant precisionsarbete.

Här är det säkert några som funderar på om jag fått hybris. Men så illa är det inte. Allt det jag vet att man måste ha koll på när man sätter hushållskassan på spel inte gäller när budgivningen drar i gång. Då, när det bara är minuter kvar av auktionen, är jag mästare på att övertala mig själv om att grejen på skärmen plötsligt är värd det dubbla mot vad jag hade bestämt mig för innan. Och auktionsförrättarens avgifter är som bortblåsta. Tävlingsdjävulen har tryckt in sina långa klor i nacken på mig och skriker in i örat ”Låt ingen annan jä#€% ta den ifrån dig!”.

Lite tulpaner i den här så...

Lite tulpaner i den här så…

Men det betyder inte att jag ångrar mig. Jag får oftast det som jag vill ha, men det kan bli lite väl dyrt ibland.

Mina senaste inrop är en trasig utesoffa och en kristallvas. Hade jag sett dem i en butik hade jag tyckt att 400 för soffan och 175 kronor för vasen varit i överkant och gått vidare. Nu betalade jag det dubbla utan att blinka.

Soffan ska få ett nytt armstöd och ett nytt lager kromoxidgrön färg.

Vasen ska få tulpaner.

Bara vårsolen kommer.

/Christina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Shopaholic

  1. Björn skriver:

    Ja, de är farliga de där auktionssajterna! 🙂 Men ibland går det ju att fynda också, gäller bara att vara inne på tillräckligt många sajter tillräckligt ofta och det är ju inga större problem 😉

  2. Camilla i Norge skriver:

    Men det var en veldig praktisk ov pen benk og tulipanvase må alle ha. Jeg var heldig og arvet min. Selv om den nå står med krysantemum. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s