Ringar i en liten ask

11 ringar i en ask. 13 om man räknar med burken och locket.

11 ringar i en ask. 13 om man räknar med burken och locket.

Det plingade till i telefonen när jag satt på tåget hem efter ha varit på jobbkurs i Kalmar. ”Hej! Jag har köpt en present till dig!”. I ett mms bifogade Micke en bild på något som jag inte hade en aning om vad det föreställde. En närbild som skulle förklara men gjorde det istället omöjligt att lista ut.

Vid första anblicken såg det ut som en fjäder från urverk. Men vid en närmare titt såg jag att det var en massa plåtringar i en ask. Stansverktyg för lädermakare? Måttverktyg för matematiker för att rita cirklar? Ringar för bubbelblåsning?  Eller var det kanske whiskeyglas för nykterister?

När jag kom hem och fick se ”gåvan” på riktigt blev jag inte klokare. Man skulle ju kunna tro att sambon visste vad han hade köpt – men icke. För att göra det ännu mer mystiskt så visste inte heller personalen på loppisen vad det var de hade sålt.

Men vilken tur att internetz finns. För när jag laddade upp en bild av plåtringarna på Googles bildsida hittade sökmotorn liknande motiv på nätet.

Svaret kom snabbare än man kan säga ordet partikelaccelerator.

Det är stansar för bakning – hurra! Nu kan cirkelrunda former tryckas ut ur utkavlade degar. Det kanske är dags att uppdatera mina rövbröd?

Christina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, inomhus och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ringar i en liten ask

 1. Louise skriver:

  Såna presenter vill jag också ha! Inte för att jag bakar pga överjävliga humörsvängningar pga kolhydrat och därigenom kör lchf, (inte pga fetfobi just sayin´) men kul att få något mystiskt!

 2. Björn skriver:

  Snygga ringar och snygg ask! Men man behöver ju inte begränsa sig till bakning – ringarna går att använda som stekringar, att göra timbaler i eller allt annat liknande. För några år sen var det ju väldigt populärt att bygga sallader i såna där ringar för att få dem höga och ”fina” 🙂

  • Christina skriver:

   Smart! Det har jag inte tänkt på. Min sambo pratar också lyriskt om ”ökenmackor”. Man gör hål i en limpskiva, lägger den i stekpannan och knäcker ett ägg i hålet. Sen steker man alltihop. Där funkar ju också stansarna.
   🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s