Såtider hej hej

Jag är inte sponsrad av Impecta. Det har bara råkat bli så här. Förlåt.

Jag är inte sponsrad av Impecta. Det råkade bara bli så här. Förlåt.

I flera månader har jag håglöst hasat omkring i mina fårskinnstofflor. Vintern är den slappa tiden när en inte behöver utföra några trädgårdssysslor.

Men likt en brunbjörn vaknade jag plötsligt ur min dvala och tittade på almanackan – herregud, det är ju mitten på mars!
Jag sparkade av mig tofflorna och sprang för att hämta frölådan. Inventeringen visade att jag har jättejättejättemånga fröpåsar sparade från i fjol. Frågan är hur pigga de är.

Fröerna har legat i en kartong i en oisolerad kattvind. Under vintermånaderna har de därför  stundvis haft det väldigt kallt. Ner till minus 25 grader vid något tillfälle.

Men gro då!

Men gro då!

hemsidan för Runåbergs fröer står det att de flesta fröer tål minusgrader – det är tydligen värre om de står för varmt. Det finns hopp med andra ord.
Nu ska jag testa grobarheten genom att lägga frön på fuktat hushållspapper. Om det lyckas är det dags att peta ner dem i såjord – i alla fall purjon och tomaterna. Vi börjar där.

Christina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s