Trädgårdsprojektet är inlett

Ni kanske tycker att högarna ser små ut, men ha då i åtanke att Milou inte är större än en tändsticksask.

Ni kanske tycker att högarna ser små ut, men ha då i åtanke att Milou inte är större än en tändsticksask.

Plötsligt hade vi 12 kubik jord, uppdelade i två pyramidformade högar, på tomten. Leveransen från bondgården längre ner på vägen hade kommit. Finemang, hur svårt kan det vara att kratta ut och få en jämn yta, tänkte vi.

Men vet ni hur tungt det är med lerjord? Efter 45 minuters krigande med spade och kratta, och med svettpärlor i pannan, såg högarna snarare ut som de hade växt än krympt. Vilket Sisyfosarbete…

Det här var ett jobb för en grävmaskin. En minigrävare. En sån som grannen H har. Så vi låste in spadarna i förrådet igen. Nästa helg får vi förhoppningsvis hyra den.

dfkslkföslkdf

Nu är den ”nya” spaljén nerplockad. Men det kommer bli fint med ett växthus där. Även kryddlandet fick sina kanter borttagna. I hålen har det stått lerkrukor med blandade örter. 

Så i väntan på en grävskopa monterade vi ner landet. Förra året satte vi upp en ny spaljé runt en del av landet, så det kändes ju lite knasigt att ta bort det efter så kort tid. Vi monterade också isär ”sargarna” till landet och de mindre odlingslådorna. Det mesta var ruttet men den lilla odlingslådan, som jag gjorde i fjol och hade potatis i, ska vi behålla.

Det mest intressanta var ändå att dra upp spaljéstolparna. Förra året brände jag ändarna som en slags impregnering. Läs inlägget här. Och det har fungerat! När jag drog upp dem såg de nya ut. Hurra för gamla beprövade metoder.

Christina

De brända spetsarna ser ut som de gjorde för ett år sedan.

De brända spetsarna ser ut som de gjorde när vi slog ner dem. Trots att de stått i fuktig odlingsjord ett helt år.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s