Blomlådor med snits!

Med den lilla träbiten i hörnet går det att ställa ifrån sig ett glas eller flaska.

Blomlåda med snits! Med den lilla träbiten i hörnet går det att ställa ifrån sig ett glas eller flaska. 

När vi rev ut det gamla och slitna golvet på övervåningen förra året sparade vi några av de bästa planken. Nu har de stått ute – förvisso under tak – i ett år utan att vi har kommit på något vettigt användningsområde.

Men jag har ont om blomlådor. Vår nya trädgårdssoffa som står vid gäststugan ser lite ensam ut. Vi sitter ganska ofta där på kvällen eftersom där är det både kvällssol och vindstilla. Men har man något att dricka med sig finns inget bord att ställa glaset på.

Det var då jag kom på att jag skulle göra blomlådor av de gamla brädorna. Dessutom skulle de få en avställningsyta för glas.

Jag gjorde en ritning och för att slippa fula skruvhuvuden använde jag i stället spik och och träplugg för att sammanfoga bitarna.

Här följer en liten guide över hur jag gjorde:

Här har jag sågat till alla bitar av det gamla trägolvet. Lådan får yttermåtten 25x35 cm. De ljusa bitarna är botten.

Här har jag sågat till alla bitar av det gamla trägolvet. Lådan får yttermåtten 25×35 cm. De ljusa bitarna är botten.

Jag mätte noga var träpluggen skulle sitta. Sen gjorde jag ett hål med en syl och borrade. Pluggen och också limmats med trälim.

Jag mätte noga var träpluggen skulle sitta. Sen gjorde jag ett hål med en syl och borrade. Pluggen och också limmats med trälim.

För att få upp lådan lite från marken sågade jag till små fötter av gamla reglar. De limmade och spikade jag fast.

För att få upp lådan lite från marken sågade jag till små fötter av gamla reglar. De limmade och spikade jag fast.

Den lilla hörnbiten sågade jag till av en tunnare brädbit jag hittade. Den sitter fast med två träplugg.

Den lilla hörnbiten sågade jag till av en tunnare brädbit. Den sitter fast med två träplugg.

För att blommorna inte ska bli stående i vatten borrade jag hål i botten. Ni ser att det sticker upp spikar som jag böjt till. Ja, så blir det när man har för långa spik och inte orkar åka till bygghandeln. Spikarna är från när jag satte fast fötterna på lådan.

För att blommorna inte ska bli stående i vatten borrade jag hål i botten. Ni ser att det sticker upp spikar som jag böjt till. Så blir det när man har för långa spik och inte orkar åka till bygghandeln. Spikarna är från när jag satte fast fötterna på lådan.

Klart! I lådorna har jag planterat lavendel och pelargon.

Klart! I lådorna har jag planterat lavendel och pelargon.

Christina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s