Det går inte framåt

Alltså, grejen med före- och efterbilder är ju att det ska se bättre ut efter. Vårt växthusbygge går snarare bakåt än framåt.

Grejen med före- och efterbilder är ju att det ska se bättre ut efter. Vårt växthusbygge går mer bakåt än framåt.

I juni hade vi massor med energi, grannens grävare stod på gården och vi jobbade frenetiskt med diverse jobb i trädgården. Men så kom midsommar och med den fyra veckors ledighet.

En skulle kunna tro att med så mycket fri tid skulle vi komma långt med växthusbygget, men icke! I stället unnade vi oss en riktig semester, åkte runt lite i Sverige och Norge och hade det allmänt gött.

Nu är vi tillbaka i verkligheten igen och därmed är det dags att återuppta växthusprojektet.

I juni hyrde vi en padda och plattade till gruset så gott det gick. Ett tag tror jag till och med att allt låg i våg.

I juni hyrde vi en padda och plattade till gruset så gott det gick. Ett tag tror jag till och med att allt låg i våg.

Innan semestern hyrde vi en padda och packade gruset i grunden så gott det gick. Därefter började vi lägga ut första raden lecablock. Men vi har bara kommit halvvägs och stenarna… lutar. Det här med att få saker i våg är inte vår grej (läs inlägget om odlingslådorna).

Egentligen är det ”bara” att sätta i gång. Men att få tid till att greja hemma är lättare sagt än gjort när vi båda jobbar skift och helger. Vi får nog inse våra begränsningar och satsa på att växthuset blir klart lagom till sommaren 2017. Eller 2018.

Christina

Men allt står inte still. Odlingen fortsätter att förse oss med goda grönsaker.

Men allt står inte still. Odlingen fortsätter att förse oss med goda grönsaker.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s