Grindstolpar

Stolpe in! Vår flaggstång var alldeles för lång för att passa till vårt hus. Så vi sågade av den och av spillbiten blev det två grindstoplar.

Stolpe in! Det kanske ser snett ut men det beror på kameran. Vår flaggstång var alldeles för lång för att passa till huset. Så vi sågade av den och av spillbiten blev det två grindstolpar. Vi har tjärat den nedersta delen så de ska kunna stå emot markfukt bättre.

Vi har blivit med grindstolpar! Det är egentligen jättekonstigt eftersom vi varken har staket eller grusgång, men i någon ände ska man ju börja.

Vi backar bandet lite. Förra sommaren grävde vi hålen för stolparna och täckte över dem så att varken djur eller människa skulle skulle skada sig. Därefter hände ingenting.

Nu – ett år senare – tittade vi till stolphålen. Det visade sig att de hade förvandlats till gropar eftersom kanterna rasat in. Så det var bara att hämta spaden och gräva om. Jag lyckades komma ner på 80 centimeters djup. Det får duga även om en frostdjupsexpert skulle gorma om att det är på tok för grunt.

Därefter fyllde vi bottnarna med stenar och grus som blev över från växthusgrunden och stoppade ner stolparna. Nu står de typ stadigt, men vi tänker att de kommer sätta sig bara gruset lägger sig tillrätta.

Då var det bara resten kvar.

Christina

xxx

Vi fyllde hålen med grus och större stenar så att stolparna ska stå stadigt. Med vattenpass kontrollerade vi att de blev raka – eller torpraka åtminstone.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, utomhus och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s