I’m back!

MikelrEfter några års frånvaro har jag återigen blivit inbjuden till bloggvärldens finrum. Och det kommer förhoppningsvis att göra mig gott. År av lättja har satt sina spår. Utan att jag tänkt på det har jag med tiden börjat slänga lustfyllda blickar mot plastfärger, EasyUp tapeter och byggplast. Jag har till och med råkat slänga en säck koskit uppblandat med halm och bös. Ja, ni hör ju själva hur långt nere jag varit. Inte ens AM, föreningen för Anonyma Mexitegelhusägare, har kunnat hjälpa mig. Men nu har min ”psykolog” efter tuffa förhandlingar med Stina kommit fram till en överenskommelse där jag som betalning för mina blogginlägg kommer att få bo kvar i torpet. Med tillägget att jag måste släppa tanken på en stor gasolgrill. Med elektrisk köttrotation. Med inbyggd termometer. Med bluetooth. Med överdel i termolack som skiftar färg efter temperaturen…

Fine with me. Jag ser det som en intervention.

Nu kör vi!

/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till I’m back!

 1. Jan King skriver:

  Härligt att du är tillbaka!
  Ser fram emot att se hur du svärtar snyggplåten med halvstången.
  Ska göra samma sak själv i sommar 🙂

  • torpetberget skriver:

   Ups! Det är ett jobb som vi förträngt. Att göra det själv visade sig vara svårare än vi först trodde. Men i vinter har en smed öppnat sina portar bara någon kilometer från där vi bor. Så det ligger nära till hands att vi kommer att göra ett besök och diskuterar saken med honom. Vi återkommer i frågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s